onsdag, december 31, 2008

Kladdkaka



2 ägg
3 dl socker
1½ dl mjöl
1 dl smält smör
4 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt

Rör ihop alla ingredienserna till en smet och häll i en smord form, som man helst ska kunna ta bort kanten från. Grädda 30-40 min i 200 grader.
Servera kall och ev med grädde.
Kladdkakan blir ofta godare om man sparar den och äter dagen efter - då blir den extra krispig och seg.


Teenahs personliga tillägg:

Jag brukar oxå ha i lite kaffe, antingen starkt bryggt kaffe eller snabbkaffepulver. 1-3 msk ungefär.
För övrigt så brukar jag även öka mängden vaniljsocker till 1-2 msk.
Gräddningen varierar JAG till 175 grader och ökar tiden till 45-60 minuter. Denna ändring fungerar med den ugn jag har, men jag tror det är bäst att prova sig fram.
Om man inte vill ha ströbröd/skorpsmulor kan man bröa formen med mannagryn eller kokosflingor. Jag har oftast mannagryn.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar